Skip to content

Kysyttävää revontulista?

Tänne olemme koonneet useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset koskien revontulia.

Kuinka revontulet syntyvät?

Revontulet syntyvät aurinkotuulen vuorovaikutuksesta maan magneettikentän kanssa. Auringon elektronit osuvat yläilmakehään saaden ne loistamaan eri väreissä.

Milloin on paras ajankohta nähdä  revontulet?

Parhaat kuukaudet revontulten näkemiseen ovat elokuun lopusta huhtikuun alkuun.

Minkä värisiä ovat revontulet?

Useimmiten revontulten väri on vihreä. Voimakkaan auringon aktiivisuuden aikana myös punainen ja vaaleanpunainen ovat mahdollisia värejä.

Mikä on paras paikka nähdä revontulet?

Parhaat paikat revontulten näkemiseen ovat yleensä napapiirin pohjoispuolella. Lisäksi parhaat paikat edellyttävät selkeää säätä, vähäistä valosaastetta ja hyvää auringon aktiivisuutta. 

Voiko revontulten näkemistä ennustaa?

Yleisesti ottaen revontulten ennustaminen on haastavaa, mutta useiden sääkarttojen ja vahvan kokemuksen avulla varsin mahdollista. Lisäksi vaaditaan pimeyttä ja selkeää taivasta sekä vähintään kohtalaista auringon aktiivisuutta. 

Kuinka kauan tulee viipyä Lapissa nähdäkseen revontulet?

Mitä pidempään olet, sitä paremmat mahdollisuutesi ovat! Suosittelemme yleensä vähintään viikon viipymistä pohjoisessa. Teemme retkiä vain, kun mahdollisuudet ovat hyvät nähdä revontulet.

Voinko kuvata revontulet itse puhelimellani/kamerallani?

Kyllä, voit kuvata revontulet puhelimellasi tai kamerallasi. Muistathan kuitenkin, että puhelimet tuottavat alhaisemman kuvanlaadun pimeässä kuvatessa verrattuna järjestelmäkameraan. Joka tapauksessa retkillämme saat unelmiesi kuvat itsestäsi revontulten alla Nikon tallentamana.

© 2024 Niko Laurila |

website by tavux

× Miten voimme auttaa?